Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou

Trochu netradiční bábovka se samými dobrotami. Troufnu si říci, že sice není dietní, ale je zdravá. Recept na vynikající vláčný moučník.


4.531x
35 min
3×

Postup přípravy

Jablka a mrkev omyjeme a očistíme. Z jablek vykrájíme jádřince, mrkev oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. K mrkvi a jablkům přidáme třtinový cukr, med, nasekané ořechy, vejce a olej. Směs pořádně promícháme a přidáme obě mouky a jedlou sodu.

Na chuť je možné přidat lžičku skořicového cukru nebo perníkového koření. Těsto nebude tekuté a bude dost husté, ale tak to má být. Pokud se nám to ale bude zdát moc husté, přidáme trošku mléka.

Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Po částech dokola formy lžící postupně vložíme těsto a pěkně zarovnáme.

Bábovku pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 - 200 °C. Doporučuji kontrolovat špejlí. Pokud se těsto lepí, necháme bábovce ještě 5 minut. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout, pokud tedy vydrží!

Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou je krásně vláčná a chuťově opravdu vynikající!
user-icon

autor Bára


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou

Zpět na recept