Jablková hrníčková buchta

Vláčná buchta raz dva. Recept je velmi jednoduchý.


4.435x
45 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
0.2 kostkymáslo
1 sklenkamléko
400 gjablko
1 ksprášek do pečiva
1.5 sklenkycukr moučka
2 sklenkypolohrubá mouka

podle chuti

cukr
mletá skořice

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z mouky, cukru a másla uděláme posypátko jako drobenku. Oddělíme jednu skleničku. Do zbylé směsi přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme skořicí a cukrem. Nahoru nasypeme oddělenou drobenku. Jablkovou hrníčkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Používám sklenici o obsahu 2 dl.


Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!


Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.


Pokrmy


Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend


Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.


Inspirujte

user-icon

autor kvetina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablková hrníčková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena