Z mouky, cukru a másla uděláme posypátko jako drobenku. Oddělíme jednu skleničku. Do zbylé směsi přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme skořicí a cukrem. Nahoru nasypeme oddělenou drobenku. Jablkovou hrníčkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Používám sklenici o obsahu 2 dl.
Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!
Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:kvetina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena