Jablková bábovka s džemem

Jablkové bábovky jsou nejen vlhké, ale zároveň nadýchané a jemné. Pokud je ještě potřeme džemem, jistě si pochutnáme.


4.311x
75 min

Postup přípravy

Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Lískové ořechy nasekáme na větší kousky.

Všechny další ingredience smícháme v míse a přidáme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto. Důkladně a hlavně rychle těsto promícháme a nalijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy.

Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.

Díky čokoládovému pudinku má tahle bábovka příjemnou perníkovou chuť, kterou ještě doplníme natřením džemu na kousky bábovky. Můžeme použít kyselejší džem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablková bábovka s džemem

Zpět na recept