Jablečný závin

Oblíbený ovocný závin k čaji i kávě.


3.436x
60 min

Postup přípravy

Sádlo necháme změknout. Rozšleháme v něm vejce, ocet, sůl a vodu. Pak vmícháme mouku a zaděláme husté vláčné těsto. Zpracováváme jej tak dlouho, dokud se těsto nechytá na válu a nelepí. Pak jej přikryjeme třeba nahřátým kastrůlkem a necháme zhruba 30 minut odpočinout.

Zatím si očistíme jablka, nakrájíme je na plátky a rozinky spaříme.

Odpočinuté těsto podsypeme trochou mouky a vyválíme na placku, tu pak rukama vytahujeme, až je tenká jako látka. Strouhanku osmažíme na másle a dvě třetiny těsta jí posypeme. Přidáme na plátky pokrájená jablka, osladíme, posypeme skořicí, spařenými rozinkami a sekanými ořechy, pokapeme máslem a svineme.

Jablečný závin přeložíme na vymaštěný plech a upečeme v předehřáté troubě. Během pečení můžeme závin potírat rozehřátým máslem. Je pak ještě křehčí.
user-icon

autor elleparis


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný závin

Zpět na recept