Jedna ze zásad zdravého stravování zdůrazňuje význam ovoce. V zimě to ale může být s výběrem čerstvého ovoce trochu složitější. Tak proč nezvolit to nejtradičnější a nezakousnout se do krásně vybarveného, voňavého jablka? A pokud jste milovníci sladkých dobrot, tak vás potěší opravdu lahodný jablečný štrúdl podle Andrei Müller z farmy Pirchhof, Roter Hahn. Tak jdeme na to!
500 g | hladká mouka |
250 g | margarín |
1 balení | kypřicí prášek |
4 ks | vejce |
200 g | cukr |
1 balení | vanilkový cukr |
10-12 ks | jablko |
Smícháme mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat.
Potom si připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu, pro lepší vůni.
Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme. Nakonec vytvořené štrúdly potřeme studeným mlékem a dáme péct v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 45 minut.
Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a servírujeme například s vanilkovým přelivem.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena