Jablečný džem

Tuhle dobrůtku jsem ochutnala u kamarádky a vyptala jsem pro vás recept.


4.812x
35 min
1×

Postup přípravy

Rozinky zalijeme calvadosem a necháme je přes noc marinovat. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Poté je vsypeme do hrnce a smícháme s rozinkami. Do směsi přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme dobře omytý a na půlkolečka nakrájený pomeranč, důkladně promícháme s želírovacím cukrem 2:1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do sáčku na koření, zavážeme a zavěsíme do hrnce (nedáváme ke směsi). Jablečnou směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté odstavíme, odstraníme koření a odebereme případnou pěnu. Džem plníme horký do nahřátých skleniček. Skleničky ihned zavíčkujeme, otočíme na víčka a necháme minimálně 15 minut odpočívat. Poté můžeme jablečný džem otočit, označit a uschovat v chladu, temnu a suchu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný džem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena