Recept na nepečený odlehčený jablečný dortík se šlehačkou. Uvítají jej zejména vegani, protože neobsahuje žádné živočišné produkty.
1 kg | jablko |
80 g | třtinový cukr |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžička | skořice mletá |
500 ml | voda |
2 ks | vanilkový pudinkový prášek |
150 g | dětské piškoty |
na ozdobu | |
---|---|
1 balení | rostlinná šlehačka |
2 lžíce | cukr moučka |
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vaříme zhruba 15 minut do změknutí. Poté do jablek vmícháme třtinový cukr, špetku skořice a šťávu z poloviny citronu a promícháme.
Vanilkové pudinky rozmícháme metličkou ve vodě a přilijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Na dno dortové formy vložíme piškoty a zalijeme připravenou jablečnou směsí. Takto připravený dort necháme vychladnout a poté ho dáme minimálně na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
Rostlinnou šlehačku ušleháme podle návodu a podle chuti do ní zamícháme moučkový cukr. Hotový dortík ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat jako lehký dezert.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena