Domácí pečený čaj nás v zimě příjemně zahřeje. Recept pro domácí pekárnu.
1 ks | pomeranč |
11 ks | hřebíček |
300 g | cukr krupice |
1 ks | banán |
1 hrst | maliny |
1 ks | hruška |
100 ml | malinový sirup |
1 lžička | pomerančová kůra |
1 ks | skořice celá |
3 lžíce | včelí med |
podle potřeby | |
---|---|
jablko |
Hrušku i oloupaný banán rozčtvrtíme a nakrájíme na kostky, pomeranč oloupeme a měsíčky přepůlíme. Kostičky hrušky i banánu, kousky pomeranče a hrst malin dáme v misce na váhu a do váhy 850 g přidáme na kostičky nakrájená a neloupaná jablka. Ovoce nasypeme do pekárny, zasypeme cukrem i pomerančovou kůrou, rozlomíme skořici, přidáme hřebíčky i med, zalijeme sirupem a pekárnu zavřeme. Zapneme program DŽEM a máme hotovo. Ještě horký jablečný čaj z domácí pekárny plníme do čistých nahřátých skleniček (5 skleniček od výživy), uzavřeme víčkem a postavíme na 10 minut nahoru dnem. Vychladlé sklenice s jablečným čajem z domácí pekárny uložíme v chladu a temnu a vytáhneme na studené zimní večery.
Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem
Období, kdy si rádi dopřáváme horké nápoje, které nás zahřejí, právě přichází. Dnes se krok za krokem naučíme domácí pečený čaj. Základem může být téměř jakékoli ovoce - čerstvé i mražené.
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena