Období, kdy si rádi dopřáváme horké nápoje, které nás zahřejí, právě přichází. Dnes se krok za krokem naučíme domácí pečený čaj. Základem může být téměř jakékoli ovoce - čerstvé i mražené.
Na domácí pečený čaj si připravíme 2 kg míchaného ovoce, 500 - 1000 g cukru krupice, celé koření (skořice, badyán, hřebíček) a 1 - 2 citrony.
My v receptu použili zhruba stejné množství jablek, hrušek, švestek a rybízu. Ovoce lze použít téměř jakékoliv (kromě banánů), může být čerstvé i mražené. Ovoce kombinujeme podle libosti, ovšem vždy by zhruba polovinu váhy měly tvořit kyselejší druhy. Kdo má rád čaj s příchutí alkoholu, přidá před pečením i 2 dl rumu.
Větší druhy ovoce samozřejmě vždy nakrájíme na kousky. Připravíme si veškeré koření.