Jablečník z křehkého těsta

Jablka mají v naší kuchyni všestranné použití. Jednoduchý jablečník bude výborný nejen k ranní kávě, ale také k odpolednímu čaji.


4.07x
90 min

Postup přípravy

Na vále si přesejeme mouku a přidáme cukr s práškem do pečiva. Máslo, které jsme si předtím vytáhli z lednice rozsekáme a rovněž přidáme s troškou soli k mouce. Pak ještě přidáme vejce, žloutek, vanilkový cukr a tolik smetany, aby bylo těsto spojené a hladké.

Připravené těsto pak rozdělíme na dva díly a dáme do chladu. Mezitím si uděláme náplň.

Jablka očistíme a nastrouháme na struhadle. Dáme pak do mísy, kam přidáme cukr, skořici, rozinky, kokos a taktéž nastrouhané ořechy. Cukr dáváme podle potřeby, záleží, jak jsou jablka kyselá.

Vychladlé těsto vybereme z lednice a na vále rozválíme na 1/2 cm plát, který pak přeneseme na plech. Posypeme jablkovou náplní a pak jablka přikryjeme druhým plátem těsta. Kraje přitlačíme a celý jablečník pak potřeme mlékem.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme.

Upečený jablečník posypeme vanilkovým cukrem a trochu vychladlý nakrájíme na čtvercové řezy.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečník z křehkého těsta

Zpět na recept