Vaření.czReceptyJablečník z křehkého těsta

Jablečník z křehkého těsta

Jablka mají v naší kuchyni všestranné použití. Jednoduchý jablečník bude výborný nejen k ranní kávě, ale také k odpolednímu čaji.


4.07x
90 min

Ingredience

podle potřeby

sůl

těsto

1 ksvejce
140 gmáslo
1 ksžloutek
1 dlsmetana
0.5 balíčkuprášek do pečiva
80 gcukr moučka
300 ghladká mouka

na potření

mléko

náplň

750 gjablko
100 grozinky
50 gkokos
100 gcukr moučka
100 gmleté ořechy

Postup přípravy

Na vále si přesejeme mouku a přidáme cukr s práškem do pečiva. Máslo, které jsme si předtím vytáhli z lednice rozsekáme a rovněž přidáme s troškou soli k mouce. Pak ještě přidáme vejce, žloutek, vanilkový cukr a tolik smetany, aby bylo těsto spojené a hladké. Připravené těsto pak rozdělíme na dva díly a dáme do chladu. Mezitím si uděláme náplň. Jablka očistíme a nastrouháme na struhadle. Dáme pak do mísy, kam přidáme cukr, skořici, rozinky, kokos a taktéž nastrouhané ořechy. Cukr dáváme podle potřeby, záleží, jak jsou jablka kyselá. Vychladlé těsto vybereme z lednice a na vále rozválíme na 1/2 cm plát, který pak přeneseme na plech. Posypeme jablkovou náplní a pak jablka přikryjeme druhým plátem těsta. Kraje přitlačíme a celý jablečník pak potřeme mlékem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme. Upečený jablečník posypeme vanilkovým cukrem a trochu vychladlý nakrájíme na čtvercové řezy.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablečník z křehkého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena