voda | ||
0.5 kg | cukr krystal | |
3.7 l | jablečný mošt | |
1 balíček | vinné kvasinky | |
0.5 balíčku | živná sůl |
Z jablek si necháme v lisovně připravit mošt. Do 5 litrové láhve nalijeme 3,7 litru moštu, přisypeme cukr, kvasinky a živnou sůl. Láhev zaděláme celofánem s gumičkou tak, aby vzduch mohl unikat zevnitř, ale nemohl dovnitř. Šťávu necháme několik dnů kvasit.
Šťávu poté stočíme do jiné láhve, doplníme vodou až po hrdlo a zaděláme stejným způsobem. Můžeme použít i kvasné uzávěry. Takto připravené víno necháme kvasit ještě několik týdnů.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena