Víno z jablečné šťávy

Jeden ze staročeských receptů na domácí víno z jablek.


3.911x
1×

Postup přípravy

Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky. Dáme je do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla potopená, a nějaký čas je necháme kysat. Pak všechna jablka prolisujeme na lisu na ovoce. Jablečnou šťávu vlijeme do demižonu a zasypeme cukrem v uvedeném poměru. Na 25 l šťávy budeme potřebovat 3,5 kg cukru. Demižon uzavřeme a necháme kysat zhruba 1,5 měsíce. Až víno vykysá, stáhneme ho do lahví. Víno z jablečné šťávy je sice podle opravdu starého receptu, ale je pěkně silné.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Víno z jablečné šťávy

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena