V míse utřeme máslo či margarín, cukr a vejce do pěny. Do druhé mísy rozdrobíme droždí. Mléko ohřejeme na teplotu asi 37 °C a přilijeme ho k droždí. Mícháme, dokud se droždí nerozpustí, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Vzniklý kvásek nalijeme do vaječné pěny a přisypeme mouku. Vypracujeme těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme těsto 30 minut kynout.
Těsto položíme na pomoučněný vál a vypracujeme jej dohladka. Rozdělíme ho na 2 části. Z každé části vyválíme kolo, které rozkrájíme na osm trojúhelníčků. Do středu každého trojúhelníčku naneseme trochu jablečného pyré. Trojúhelníčky srolujeme do tvaru croissantů (rohlíčků). Croissanty položíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby volný cíp těsta byl vespod.
Jablečné croissanty zakryjeme utěrkou a necháme je ještě asi 30 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 250 °C. Croissanty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Jablečné croissanty pečeme asi 8 minut ve střední části trouby. Po upečení položíme croissanty na mřížku a můžeme je nechat vychladnout.
Jablečné croissanty jsou vynikající teplé nebo i studené.