Jablečné čatní

Recept na ostrou přílohu k masům, nejlépe grilovaným.


4.3142x
45 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu.

Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří.

Rozvařenou jablečnou směs v mixeru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik týdnů. Indové bez čatní nic nejedí, uvidíte sami jaká je to zvláštní chuť.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné čatní

Zpět na recept