Jablečné čatní

Recept na ostrou přílohu k masům, nejlépe grilovaným.


4.3142x
45 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu. Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří. Rozvařenou jablečnou směs v mixeru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik týdnů. Indové bez čatní nic nejedí, uvidíte sami jaká je to zvláštní chuť.
user-icon

autor petrsparta

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablečné čatní

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena