Recept na odpolední moučník s kousky jablek a drobenkou.
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
1 hrnek | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
200 ml | smetana ke šlehání |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
drobenka | |
1 lžíce | máslo |
0.5 lžíce | cukr krupice |
3 lžíce | polohrubá mouka |
náplň | |
6 ks | jablko |
citronová šťáva |
Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutky vložíme spolu s cukrem do mísy a vyšleháme do pěny. Přisypeme vanilkový cukr, postupně přimícháváme mouku prosátou s kypřícím práškem, přilijeme smetanu ke šlehání a ještě pořádně rozmícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhladíme povrch. Těsto nabude a potom musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsta naskládáme nakrájená jablka vedle sebe. Dále si nachystáme drobenku. V misce promícháme cukr s moukou, přidáme kousky nakrájeného másla a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Buchtu posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Jablečná buchta s drobenkou je vhodná k odpolední siestě s šálkem kávy.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Recept na jablečné muffiny krok za krokem
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
autor Renegene
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena