Jabka v županu

Tradiční smažená jablka ve sladkém palačinkovém těstíčku.


3.2431x
45 min
9×

Postup přípravy

Oloupeme jablka. Odstraníme jadřince a nakrájíme jablka na kolečka.



Do velké mísy nalejeme mléko, přidáme vejce, cukr, špetku soli a prosátou mouku. Vše pořádně zamícháme.



Na rozpálenou pánev nalejem podle potřeby olej. Jablka namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud nejsou jablka v těstíčku krásně zlatavá. Papírovým ubrouskem jablka osušíme od přebytečného oleje.



Hotová jablka podáváme posypaná vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Také je můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou.
user-icon

autor tono


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jabka v županu

Zpět na recept