Jabka v županu

Tradiční smažená jablka ve sladkém palačinkovém těstíčku.


3.2431x
45 min
9×

Postup přípravy

Oloupeme jablka. Odstraníme jadřince a nakrájíme jablka na kolečka.

Do velké mísy nalejeme mléko, přidáme vejce, cukr, špetku soli a prosátou mouku. Vše pořádně zamícháme.

Na rozpálenou pánev nalejem podle potřeby olej. Jablka namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud nejsou jablka v těstíčku krásně zlatavá. Papírovým ubrouskem jablka osušíme od přebytečného oleje.

Hotová jablka podáváme posypaná vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Také je můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou.
user-icon

autor tono

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jabka v županu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena