Jabka v županu

Tradiční smažená jablka ve sladkém palačinkovém těstíčku.


3.2431x
45 min
9×

Postup přípravy

Oloupeme jablka. Odstraníme jadřince a nakrájíme jablka na kolečka.



Do velké mísy nalejeme mléko, přidáme vejce, cukr, špetku soli a prosátou mouku. Vše pořádně zamícháme.



Na rozpálenou pánev nalejem podle potřeby olej. Jablka namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud nejsou jablka v těstíčku krásně zlatavá. Papírovým ubrouskem jablka osušíme od přebytečného oleje.



Hotová jablka podáváme posypaná vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Také je můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jabka v županu

Zpět na recept