Ivetiny marokánky

Marokánky ze smetany se spoustou ovoce a přelité čokoládou mám od své spolupracovnice. Jsou dobré ihned po upečení, ale doporučuje se je nechat raději uležet.


4.5199x
60 min
21×

Postup přípravy

Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme. Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky.

Smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout.

Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme.

Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky.

Ivetiny marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 - 15 minut, záleží na velikosti placek.

Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ivetiny marokánky

Zpět na recept