sůl | ||
15 lístků | bazalka | |
10 ks | datle | |
mletý černý pepř | ||
3 ks | pomeranč | |
3 lžíce | olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale | |
1 ks | červená cibule |
Pomeranče oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, přičemž jejich šťávu zachytíme. Datle vypeckujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pomeranče a datle naaranžujeme na talíře, ozdobíme cibulí a lístky bazalky.
Zálivku připravíme z olivového oleje, pomerančové šťávy, soli a pepře.
Salát podáváme s bílým pečivem nebo s plátky opečeného chleba, které pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena