Vaření.czReceptyItalské těstoviny se špenátem

Italské těstoviny se špenátem

Recept na lehké italské jídlo bez masa, vhodné i pro vegetariány.


4.564x
60 min
5×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
30 gmáslo
1 kscibule
200 mlsmetana
80 gniva
1 špetkamletý černý pepř
1 špetkamletý muškátový oříšek
500 gčerstvý špenát
350-400 gdlouhé těstoviny (špagety, tagliatelle)

Postup přípravy

Čerstvé špenátové listy velmi důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a v nepatrném množství mírně osolené vody je lehce spaříme. Listy špenátu scedíme, pokrájíme na menší kousky a pak je krátce podusíme na másle s drobně nasekanou cibulí a česnekem. Máme-li zmražený špenát. necháme jej také podusit, dokud se zcela nerozmrazí. Těstoviny (špagety nebo tagliatelle) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Nivu nastrouháme na struhadle a smícháme se smetanou. Touto směsí zalijeme špenát. Celou směs nakonec dochutíme troškou muškátového oříšku, solí, pepřem a na závěr ještě krátce povaříme. Ke špenátu přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme. Italské těstoviny se špenátem podáváme jako hlavní chod. Opravdu výborný oběd i pro ty, co nemusí denně maso, případně dodržují vegetariánskou stravu.
user-icon

autor Nicola

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské těstoviny se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena