Italská bábovka

Recept na bábovku, do které přidáme balíček bonbonů Milánská směs.


4.410x
90 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
250 gmáslo
3 lžícerum
1 lžičkaskořice
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekMilánská směs

na ozdobu

2 hrstěmandle

poleva

100 gčokoláda na vaření
100 gtuk (100%)

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem. Postupně do směsi přidáme celá vejce a šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do těsta. Nakonec do těsta zamícháme milánskou směs a skořici.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

Mezitím si připravíme mandle. Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Poté mandle nasekáme na menší kousky. Připravíme si také čokoládovou polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem a vymícháme hladkou polevu.

Upečenou bábovku vyklopíme z formy a polijeme připravenou čokoládovou polevou. Nakonec italskou bábovku posypeme nasekanými mandlemi.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.