Indonéský rýžový pudink

Tento exotický dezert se připravuje z černé lepkavé rýže. Černá je pouze na povrchu a po obroušení je bílá. Vařením sládne.


3.1105x
60 min

Postup přípravy

Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce se silným dnem. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme na středně silném ohni 30 minut.

Do rýže vmícháme hnědý i bílý cukr a vaříme ji ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody, aby se rýže nepřichytila na dno. Rýži rozdělíme do nahřátých misek, přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji také nechat vychladnout a podávat studenou.

Recept na indonéský rýžový pudink vydá na 4 porce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indonéský rýžový pudink

Zpět na recept