Recept na celkem rychlý a hlavně snadný a dobrý oběd. Trocha exotiky.
Hodnocení
4.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek1-2 stroužky
Rajče1-2 ks
Bazalka3 lístky
Koriandr1 špetka
Chilli paprička1 ks
Rybí omáčka2 lžíce
Bambusové výhonky1 ks
Vepřové maso500 g
Kokosové mléko200-300 ml
Červená kari pasta2 lžičky
Zázvor1 ks
Postup přípravy
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme kari pastu, koriandr, chilli papričku a bazalku.
Potom co se uvolní aroma, přidáme na kostky nakrájené maso, použila jsem krkovičku dopředu naloženou v jogurtu a česneku. Restujeme a po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek s asi 3cm kouskem zázvoru a ještě chvíli opékáme.
Vše zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rybí omáčku, bambus a nakonec nadrobno nakrájené rajče.
Necháme projít varem, aby se spojily chutě. Podle chuti můžeme dopepřit a dosolit. Indické kari podáváme s rýží.