A teď jedna pochoutka z indické kuchyně. Polévka s česnekem, cibulí a kari, zjemněná smetanou s medem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (756x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
OlejNaN -
SůlNaN -
Vývar500 ml
Mléko1 l
Cibule1 ks
Smetana150 ml
Hladká mouka NaN -
KariNaN -
Mletý pepřNaN -
MedNaN -
Lupínky mandlí200 g
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibuli a česnek na kostičky, přidáme mouku, mléko a vývar a 5 minut vaříme. Ochutíme solí, pepřem a kari. Vložíme plátky mandlí. Smícháme med se smetanou a polévku jimi ozdobíme.
čenek používají skoro do všeho (v kombinaci se zázvorem s něho dělají vynikající pastu). cibuli stejně tak. používají jí ale jinak než my. úplně ji rozvaří s kořením a obvykle rajčaty - dělají tak vynikající tzv. curry omáčku....jinak máte pravdu, kary je směs, která se namixovaná v pytlíku jako u nás v indii nepoužívá. používají se ale všechna koření, která tuto směs tvoří, zvlášť - jedním z nich je i zmiňovaná kurkuma..;)