cukr | ||
1-2 stroužky | česnek | |
1 konzerva | rajčatový protlak | |
oregano | ||
1 balíček | mozzarella | |
olivový olej | ||
bazalka | ||
0.5 kostky | bujón zeleninový | |
mletý černý pepř | ||
1 konzerva | rajčata sterilovaná |
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou). Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit. Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Autor:agusek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena