Hustá rajčatová polévka

Lehká polévka ze sterilovaných rajčat, výborná s mozzarellou.


4.888x
20 min
29×

Postup přípravy

Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).

Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.

Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.
user-icon

autor agusek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá rajčatová polévka

Zpět na recept