Hustá rajčatová polévka

Lehká polévka ze sterilovaných rajčat, výborná s mozzarellou.


4.889x
20 min
30×

Ingredience

cukr
1-2 stroužkyčesnek
1 konzervarajčatový protlak
oregano
1 balíčekmozzarella
olivový olej
čerstvá bazalka
0.5 kostkyzeleninový bujón
mletý černý pepř
1 konzervasterilovaná rajčata

Postup přípravy

Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou). Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit. Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.

Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat

Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.

Pochutnejte

Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích

Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.

Děti

user-icon

autor agusek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá rajčatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena