Husí prsa ve smetaně

Velice chutné jídlo, ale je třeba si jej dva dny dopředu připravit, aby bylo výtečné.


3.088x
75 min
1×

Postup přípravy

Husí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Nejlépe do kameninové mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na ni maso, které okořeníme, včetně bobkového listu a zasypeme druhou polovinou cibule. Přiklopíme a dáme na dva dny do lednice rozležet.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Na másle osmahneme celer, petržel a mrkev, přidáme cibuli a koření z naloženého masa, také osmahneme, vložíme prsa, která až teď osolíme, podlijeme a zakryté dusíme doměkka. Podléváme.

Nakonec šťávu propasírujeme do smetany s rozkvedlanou moukou a povaříme. Omáčku dochutíme.

Prsa podáváme přelítá omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí prsa ve smetaně

Zpět na recept