Husí nebo kachní polévka

Výborná polévka z husích nebo kachních drůbků, ale stejně dobrá je i z vepřových kostí, které zbydou po kostění kotlety.


2.1295x
60 min
6×

Postup přípravy

Hovězí nebo kachní drůbky (případně vepř. kosti z kotlety) dáme uvařit s kořenovou zeleninou a několika kuličkami nového koření.

Až je maso měkké, vývar scedíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené hlávkové zelí, osolíme, opepříme. Když jsou brambory a zelí uvařené, přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, která se vařila s masem, obereme maso a dáme do polévky.

Ozdobíme zelenou petrželkou.
user-icon

autor xa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí nebo kachní polévka

Zpět na recept