Husí játra na mandlích

Vyhlášená klasická delikatesa.


4.37x
90 min
1×

Postup přípravy

Husí játra důkladně omyjeme a zbavíme blan. Na 1 hodinu je ponoříme do mléka. Spaříme mandle, které oloupeme a poté půlíme tak, aby vznikly užší hranolky. Mezitím si vyškvaříme husí sádlo: Sádlo nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a vložíme do většího rendlíku. Hřejeme na mírnější plamen a s občasným zamícháním škvaříme, dokud škvarky nezačnou hnědnout. Poté škvarky vybereme a dále používáme jen čisté husí sádlo. Husí játra mírně osolíme, napícháme nožem, špikujeme mandlemi a vložíme do hrnce tak, aby pokryly celé dno, zalijeme sádlem. Dusíme 30 - 45 minut, nemusíme míchat. Husí játra podáváme buď teplá, lepší jsou však studená, kdy je i se sádlem krájíme nahřátým nožem a podáváme jako lahůdku.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí játra na mandlích

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena