Hruškový koláč s mandlemi

Jemný krémový koláč s hruškami a mandlemi určitě zachutná všem milovníkům lehkých moučníků.


4.2119x
90 min
6×

Postup přípravy

Prosátou mouku promícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme změklé rozdrobené máslo, vejce a vše vypracujeme v hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Náplň 1: Mléko, žloutky, moučkový cukr a solamyl za stálého míchání přivedeme k varu, až vznikne hladký krém. Krém odstavíme z tepla a necháme vychladnout.

Náplň 2: Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo nastrouháme. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Potom vmícháme mleté mandle, vejce , rum a solamyl.

Koláčovou nebo velkou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Potom do ní ručně rozprostřeme odleželé těsto. Obě náplně spolu promícháme a vložíme rovnoměrně na těsto. Poklademe plátky hrušek a vložíme do středně předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut dorůžova.

Vychladlý hruškový koláč s mandlemi ozdobíme vyloupanými mandlemi, posypeme moučkovým cukrem, naporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový koláč s mandlemi

Zpět na recept