Hrnkový dezert

Recept na výborný moučník vhodný ke snídani či k odpolední kávě.


3.02x
60 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
250 gmáslo
1 hrnekvoda
2 hrnkycukr krupice
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle chuti

rum
kakao

na potření

marmeláda
citronová poleva

na ozdobu

strouhaný kokos

Postup přípravy

Do větší mísy nasypeme 2 hrnky cukru krupice, 1 stejný hrnek vody a trošku zamícháme. Přidáme kakao a celé měkké máslo, které rozdělíme na menší kousky a celou mísu položíme na hrnec s vroucí vodou, aby se nám máslo rozpustilo. Po dosažení celistvé hmoty odebereme 1 hrnek na polevu a odložíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do mísy dále nasypeme mouku a pořádně zamícháme, pak přidáme prášek do pečiva a zase pořádně zamícháme. Po zamíchání přidáme 4 vejce, po jednotlivých přídavcích promícháváme. Těsto vylijeme na pečící papír nebo na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C cca 15 - 20 minut. Po vyjmutí z trouby napícháme povrch buchty špejlí a poléváme polevou, kterou jsme si odložili. Možno před polevou ještě polít rumem nebo na polevu nasypat strouhaný kokos, potřít marmeládou, citronovou polevou atd. Hrnkový dezert podáváme ke svačině nebo snídani s kávou nebo čajem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena