Hrnkové knedlíky

Recept na výbornou přílohu k omáčkám.


4.1206x
60 min
17×

Postup přípravy

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.

Do mísy vyklopíme hrnek hrubé mouky, nalijeme hrnek mléka, přidáme 2 žloutky a lžičku soli. Dobře promícháme v řídké těsto. Nakrájíme na malé kostičky 2 rohlíky a přidáme do mísy. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Čtyři hrnky vymastíme vepřovým sádlem nebo olejem a těsto nalijeme do výše 3/4 každého z nich. Postavíme je do kastrolu s vodou, sahající jen k uchům hrnků. Přikryjeme poklicí a vaříme přesně 33 minuty! Pak kastrol odstavíme a hrnky vyndáme z vody. Nadýchaná čepice za chvilku klesne a knedlíky vyklopíme do kráječe.

Hrnkové knedlíky chutnají výborně ke svíčkové nebo k rajské omáčce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.