Česká klasika ke kávě, která u nás patří k začátku léta stejně jako dozrávání jahod a třešní.
těsto | |
---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | mléko |
0.5 hrnku | olej |
1 hrnek | cukr krystal |
2 balíčky | vanilkový cukr |
1 balíček | prášek do pečiva |
2 ks | vejce |
na ozdobu | |
2 hrnky | vypeckované třešně |
moučkový cukr |
Připravíme si ovoce, v tomto případě třešně, které pečlivě omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme, necháme okapat. Vybíráme jen zdravé plody.
Pro přípravu těsta budeme potřebovat polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr. Všechny tyto ingredience smícháme v míse do hladkého těsta řidší konzistence, můžeme použít šlehač, ale jde dobře vymíchat do hladka i vařečkou. V těstě nenecháváme žádné hrudky. Poté těsto nalijeme na plech vyložený pečícícm papírem a rovnoměrně poklademe připravenými třešněmi. Dáme si záležet a třešně pokládáme opravdu pečlivě jednu po druhé. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 až 20 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Až povrch bublaniny dostatečně zezlátne, můžeme zkusit známý trik se špejlí, ale v této chvíli už by mělo být v pořádku troubu vypnout a nechat bublaninu "dojít" v zavřené horké troubě.
Hrnkovovu třešňovou bublaninu podáváme po vychladnutí, posypanou moučkovým cukrem.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena