Lahodná, rychlá a velice jednoduchá buchta, kterou můžeme pokaždé udělat jinak.
Hodnocení
4.5
/ 5 (32x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Máslo8 lžic
Mléko1 hrnek
Cukr krupice1 hrnek
Hrubá mouka1 hrnek
Polohrubá mouka1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Na ozdobu
Čerstvé nebo kompotované ovoce1 miska
Dortové želé1 balíček
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme hutnou směs.
Mezitím si necháme na sporáku rozpustit máslo v trošce mléka a nakonec přimícháme k již připravenému těstu.
Do těsta můžete rozmíchat kakao, kokos, ořechy či marmeládu pro ozvláštnění chuti.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech (nejlepší je použít pečící papír), navrch poklademe ovoce podle chuti. Výborné jsou především borůvky a maliny.
Plech vložíme do předehřáté trouby a na 160 stupňů a buchtu upečeme. Hotová je, jestliže píchneme párátkem doprostřed a těsto se na něj již nelepí.
Podle návodu na obalu si připravíme želé na dort (červený, čirý) a po mírném vychladnutí hrnkovou buchtu celou polijeme.
Litý perník dobře známe asi všichni. Jde o oblíbenou buchtu, do které suroviny jen zamícháme a vylijeme na plech. A ještě chutná snad úplně všem! Z obyčejného perníku k svačině však můžeme snadno vyčarovat i perník de luxe, který obstojí i jako narozeninový dort.
Jistě je Vaše buchta dobrá,ale zdá se mi ,že mám rychlejší a jednodušší.
1 hrnek krystal.cukru,2 vejce a trochu zamíchat.1 hrnek mléka,může být i kyselé.2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr,půl hrnku oleje.Zamíchanou směs vylejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.Poklademe ovoce,já používám všechny zavařeniny,které už nikdo nechce jíst.Jsou i několik let staré.Vynikající je na př. angrešt.Na takto připravený plech dávám 0,7 lt.zavařeniny.(Třeba třešně nebo višně ).Dám do předehřáté trouby a buchta,musí být krásně vyskočená a dozlata upečená je hotvá asi za 15-20min.Když nás překvapí nehlášená návštěva tak než si stačí povědět nejzajímavější události ( klevety),tak buchta je hotová.Chutná jak zákusek a udělá jí manžel nekuchař který nechce klevetit.. Zkuste a nebudete litovat.
lakrens
další varianta k "ozdobě"
Na jakoukoliv hrnkouvou buchtu s ovocem či bez vyklepnu a rozetřu celý velký bílý jogurt (moje forma je průměr 38 cm) - nejlepší je smetanový (pro hlídače kj stačí i 3%tuku)a posypu kokosem,nebo sezamem,nebo mletými ořechy či mandlemi..aj.Jogurt se skoro vsákne a posyp zabrání tomu abychom se až tak neupatlali.