Hrnková buchta z čokolády Margot

Rychlá buchta s výbornou čokoládovo-kokosovou chutí.


4.114x
60 min
1×

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Kdo má rád méně sladké, může dát cukru jenom 1/2 hrnku. Poté přidáme olej, smetanu ke šlehaní a zašleháme. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva a opět zašleháme. Opatrně vmícháme nastrouhanou čokoládu Margot a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do olejem vymaštěné a strouhaným kokosem vysypané formy. Dáme péct do předehřáté trouby. Doba pečení záleží na typu trouby, já peču asi 40 minut v elektrické troubě s nastavením na pečení.

Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum a 1 žloutek. Samozřejmě pokud budou jíst buchtu i děti, rum můžeme vynechat.

Polevu namažeme na horkou buchtu.

Hrnkovou buchtu z čokolády Margot po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor dbebrova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnková buchta z čokolády Margot

Zpět na recept