Hrnková bublanina s ovocem

Velice rychlá a jednoduchá buchta.


4.5105x
35 min
14×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekkypřicí prášek

drobenka

125 gmáslo
1 hrnekcukr krupice
2 hrnkypolohrubá mouka

podle chuti

ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

2 hrnky polohrubé mouky, hrnek práškového cukru a 125 g másla, rukama rozmačkáme, až vznikne drobenka. Hrnek drobenky dáme bokem. Do zbytku drobenky přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, celá vejce a hrnek mléka. Pořádně zamícháme v těsto. Těsto vylijeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou. Těsto ozdobíme sezónním ovocem (švestky, třešně, meruňky, rybíz) a posypeme zbytkem drobenky, co jsme si dali bokem. Hrnkovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C, až nám buchta začne růžovět. Ovoce může být i mražené nebo kompotované, pokud nemáme čerstvé.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrnková bublanina s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena