Hrnková bublanina s ovocem

Velice rychlá a jednoduchá buchta.


4.5105x
35 min
14×

Postup přípravy

2 hrnky polohrubé mouky, hrnek práškového cukru a 125 g másla, rukama rozmačkáme, až vznikne drobenka. Hrnek drobenky dáme bokem.

Do zbytku drobenky přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, celá vejce a hrnek mléka. Pořádně zamícháme v těsto.

Těsto vylijeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou. Těsto ozdobíme sezónním ovocem (švestky, třešně, meruňky, rybíz) a posypeme zbytkem drobenky, co jsme si dali bokem.

Hrnkovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C, až nám buchta začne růžovět.

Ovoce může být i mražené nebo kompotované, pokud nemáme čerstvé.
user-icon

autor freya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnková bublanina s ovocem

Zpět na recept