Hrníčkový makovník

Na recept použijeme jakýkoliv hrneček, poměr ingrediencí bude stejný, jen množství se změní. Opravdu výborný makovník.


4.899x
45 min
12×

Ingredience

0.5 hrnečkuolej
1 hrnečekmléko
1-2 ksjablko
1 kscitron
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnečekcukr krupice
1 hrnečekmák
1 balíčekvanilkový cukr
1.5 hrnečkupolohrubá mouka

podle potřeby

strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou jakoukoliv formu nebo pekáč. Jablka oloupeme a nastrouháme. Citron dobře omyjeme a kůru z něj také nastrouháme. Všechny tekuté složky a všechny sypké složky do nádoby dobře promícháme, mléka můžeme přidat podle potřeby, aby těsto nebylo moc husté. Vlijeme do připravené formy. Hrníčkový makovník dáme do vyhřáté trouby asi na 160 °C a pečeme cca 30 minut podle síly těsta. Makovník kontrolujeme vpichem špejlí. Hrníčkový makovník po upečení nakrájíme a podáváme dle chuti.
user-icon

autor Karel


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkový makovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena