Hrníčkový makovník

Na recept použijeme jakýkoliv hrneček, poměr ingrediencí bude stejný, jen množství se změní. Opravdu výborný makovník.


4.899x
45 min
12×

Ingredience

0.5 hrnečkuolej
1 hrnečekmléko
1-2 ksjablko
1 kscitron
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnečekcukr krupice
1 hrnečekmák
1 balíčekvanilkový cukr
1.5 hrnečkupolohrubá mouka

podle potřeby

strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou jakoukoliv formu nebo pekáč. Jablka oloupeme a nastrouháme. Citron dobře omyjeme a kůru z něj také nastrouháme.

Všechny tekuté složky a všechny sypké složky do nádoby dobře promícháme, mléka můžeme přidat podle potřeby, aby těsto nebylo moc husté. Vlijeme do připravené formy.

Hrníčkový makovník dáme do vyhřáté trouby asi na 160 °C a pečeme cca 30 minut podle síly těsta. Makovník kontrolujeme vpichem špejlí.

Hrníčkový makovník po upečení nakrájíme a podáváme dle chuti.

user-icon

autor Karel


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkový makovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká