Hrníčkové knedlíky

Recept na výborné domácí knedlíky.


4.5100x
35 min
12×

Postup přípravy

Potřebujete 3 stejně veliké hrnky. Hrnky vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.

Do mísy dáme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 mléka, 2 kusy pečiva (klidně staršího) nakrájeného na kostičky, špetku soli a důkladně zamícháme. Ze dvou bílků vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do připraveného těsta. Těsto na hrníčkové knedlíky vlijeme do připravených hrníčků. Mělo by být do 3/4 velikosti hrnku.

Potom vezmeme větší hrnec, do kterého dáme vodu do výše 1/3 hrnku a vodu přivedeme k varu. Až se voda začne vařit, ubereme výkon a vložíme do ní hrnky s těstem, dnem samozřejmě dolů, a hrnec zaklopíme pokličkou.

Hrníčkové knedlíky vaříme po dobu 25 minut a neodklápíme! Po uplynulé době můžeme hrnky vyjmout a položit naležato na prkénko, za chvíli by měly knedlíky samy vyklouznout z hrnků.

Hrníčkové knedlíky podáváme jako přílohu podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká