Hrníčková bábovka

Rychlá a chutná bábovka bez vážení.


4.5128x
20 min
13×

Postup přípravy

Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a dáme ji před pečením do lednice. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Smícháme mléko s rumem a citronovou šťávou. Místo rumu můžeme přidat griotku. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. V míse šleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem asi 5 minut. Do vyšlehané hmoty po trochách střídavě přidáváme mouku a mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta.

Těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Upečenou hrníčkovou bábovku necháme chvilku vychladnout, než ji vyklopíme.

Hrníčkovou bábovku přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kokosem. Necháme ji ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčková bábovka

Zpět na recept