Hrníčková bábovka

Rychlá a chutná bábovka bez vážení.


4.5128x
20 min
13×

Ingredience

těsto

0.5 hrnkuolej
4 ksvejce
1 lžícerum
0.5 hrnkumléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
0.5 hrnkucukr krystal
1 ksvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1 lžícecitronová šťáva

poleva

1 hrstkokos
1 ksčokoláda na vaření

Postup přípravy

Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a dáme ji před pečením do lednice. Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme mléko s rumem a citronovou šťávou. Místo rumu můžeme přidat griotku. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. V míse šleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem asi 5 minut. Do vyšlehané hmoty po trochách střídavě přidáváme mouku a mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta. Těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Upečenou hrníčkovou bábovku necháme chvilku vychladnout, než ji vyklopíme. Hrníčkovou bábovku přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kokosem. Necháme ji ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrníčková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena