Hrnečkový perník

Recept na vynikající hrnečkový perník s čokoládovou polevou.


5.04x
45 min

Ingredience

těsto

1.5 hrnkucukr
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
2 lžícemarmeláda
1-2 lžícekakao
2 hrnkymléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekhladká mouka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekprášek do perníku

poleva

1 balíčekčokoláda na vaření

na ozdobu

strouhaný kokos

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve si smícháme hladkou a polohrubou mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr, kakao a vše opatrně promícháme vařečkou. Pak přidáme mléko, vejce, olej a marmeládu a umixujeme na hladké těsto.

Tukem vymažeme a moukou vysypeme hlubší plech, na který pak těsto vylijeme.

Hrnečkový perník pečeme přibližně 20 - 30 minut na 180 °C.

Po upečení perníku si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a rozetřeme ji na celý perník. Na závěr můžeme ještě ozdobit strouhaným kokosem nebo na hoblinky nastrouhanou bílou čokoládou.

Hrnečkový perník necháme vychladnout, rozkrájíme a podáváme.
user-icon

autor Katushe


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnečkový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká