Hrnec z Bohosudova

Vydatná polévka z jednoho hrnce.


3.276x
120 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
400 gbrambory
2 kscibule
0.5 ksceler
2 lvoda
1 kskedluben
1 hrstkroupy
200 ghovězí kližka
1 ksmalá mrkev
200 gvepřové maso
1 kscelerová nať
1 ksmorková kost

podle chuti

česnek
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Postup přípravy

Přes noc si namočíme kroupy. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nasekáme nahrubo. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli, necháme ji zesklovatět a pak přidáme maso. Krátce je necháme orestovat, podlijeme litrem vody, vložíme morkovou kost a necháme pomalu vařit asi 40 minut pod poklicí. Během vaření si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Z vývaru vyjmeme morkovou kost, necháme ji asi 10 minut vychladit a morek vydlabeme. Morek dáme zpět do vývaru. Přidáme zeleninu s brambory a kroupy. Polévku v hrnci okořeníme solí, pepřem, kmínem a zvolna ji vaříme dalších 30 minut. Nakonec vše dochutíme česnekem a nasekanou celerovou natí. Hrnec z Bohosudova podáváme nejlépe horký. Vhodnou přílohou jsou jemně solené tousty pečené bez oleje a potřené česnekem
user-icon

autor umyvadlo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrnec z Bohosudova

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena