Hrnec z Bohosudova

Vydatná polévka z jednoho hrnce.


3.276x
120 min
1×

Postup přípravy

Přes noc si namočíme kroupy. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nasekáme nahrubo.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli, necháme ji zesklovatět a pak přidáme maso. Krátce je necháme orestovat, podlijeme litrem vody, vložíme morkovou kost a necháme pomalu vařit asi 40 minut pod poklicí.

Během vaření si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Z vývaru vyjmeme morkovou kost, necháme ji asi 10 minut vychladit a morek vydlabeme. Morek dáme zpět do vývaru. Přidáme zeleninu s brambory a kroupy. Polévku v hrnci okořeníme solí, pepřem, kmínem a zvolna ji vaříme dalších 30 minut.

Nakonec vše dochutíme česnekem a nasekanou celerovou natí.

Hrnec z Bohosudova podáváme nejlépe horký. Vhodnou přílohou jsou jemně solené tousty pečené bez oleje a potřené česnekem
user-icon

autor umyvadlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnec z Bohosudova

Zpět na recept