Hříbky v aspiku

Chuťovka pro milovníky hub.


3.2150x
20 min

Postup přípravy

Vybrané hříbky očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Pak je vložíme do vody, asi 5 - 7 minut povaříme a slijeme. Vodu přivedeme k varu a odstavíme. Odebereme asi 1,5dl ještě horké vody, nasypeme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme. Pak přilijeme zbytek vody a vlažný tekutý roztok ochutíme octem a solí, případně okořeníme (pepř nebo bylinky). Roztok smícháme s povařenými hříbky, nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout. Ztuhlé hříbky v aspiku krájíme na plátky a podáváme s cibulkou - klasicky jako tlačenku.
user-icon

autor Elalitka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hříbky v aspiku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena