Hříbky v aspiku

Chuťovka pro milovníky hub.


3.2150x
20 min

Postup přípravy

Vybrané hříbky očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Pak je vložíme do vody, asi 5 - 7 minut povaříme a slijeme.

Vodu přivedeme k varu a odstavíme. Odebereme asi 1,5dl ještě horké vody, nasypeme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.

Pak přilijeme zbytek vody a vlažný tekutý roztok ochutíme octem a solí, případně okořeníme (pepř nebo bylinky).

Roztok smícháme s povařenými hříbky, nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.

Ztuhlé hříbky v aspiku krájíme na plátky a podáváme s cibulkou - klasicky jako tlačenku.
user-icon

autor Elalitka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbky v aspiku

Zpět na recept