Hráškový krém

Recept na jemný hráškový krém s lahodnou hruškou.


5.02x
45 min

Ingredience

500 ghrášek
100 gmáslo
1 dlsmetana
100 gšalotka
200 ghruška
1 dlbílé víno
0.1 lzeleninový vývar
20 gtřtinový cukr
1 balíčekvýhonky z hrášku

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Na polovině másla orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a krátce prohřejeme. Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky. Zasypeme je třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem. Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku. Hráškový krém podáváme buď jen tak nebo s pečivem podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hráškový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena