Hráškové pyré

Recept na neuvěřitelně dobré pyré podle Jamieho Olivera v podání Martina Polačka.


4.25x
30 min

Ingredience

400 ghrášek
1 stroužekčesnek
1 kscitron
2 ksmozzarella
6 lístkůčerstvá máta
50 gsýr pecorino

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

extra panenský olivový olej
selský chléb

Postup přípravy

Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Stačí tak pět minut. Slijeme a přesuneme do misky. Přidáme sůl a vše společně podrtíme. Můžeme použít i kuchyňský robot a směs rozmixovat, ale lepší je směs připravit ručně. Do rozmělněné směsi přidáme několik lžic olivového oleje, nastrouhaný sýr pecorino (část si uschováme na finální zdobení) a většinu citronové šťávy. Promícháme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Krajíčky chleba opečeme na pánvi dozlatova a topinky potřeme půlkou rozříznutého česneku. Každou topinku potřeme hustě pyré a položíme na ni polovinu koule mozzarelly. Každou porci finálně zakápneme olivovým olejem, kdo ještě chce, může i kapkou citronu, pak posypeme zbytkem nastrouhaného pecorina a můžeme podávat. Hráškové pyré servírujeme na opečené topince jako výbornou chuťovku či předkrm při různých příležitostech. Zdroj: iPrima.cz
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hráškové pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena