Hrachové opečenky

Recept na smažené hrachové placičky, které nejlépe chutnají s kyselým zelím.


2.33x

Postup přípravy

Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme, zalijeme vodou novou a uvaříme doměkka, v žádném případě během varu nesolíme. Poté hrách scedíme a necháme vychladnout.

Vařený hrách rozmixujeme na hrubou kaši, přidáme nadrobno nakrájenou libovou slaninu, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeneme přisypat strouhanku na zahuštění a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno. Vypracujeme hrachové těsto.

Z těsta tvarujeme placičky, které z obou stran obalíme v mouce, poté je vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.

Hrachové opečenky ukládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

Hrachové opečenky podáváme ještě teplé se sterilovanou okurkou či kyselým zelím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachové opečenky

Zpět na recept