Hrachový perník

Chuťově neobvyklý recept na výborný perník naplněný hrachovou směsí. Kombinace perníkového koření a hrachové náplně je indickou specialitou.


0.00x
20 min
1×

Ingredience

těsto

0.5 hrnkuolej
1 špetkasůl
1 ksvejce
2 hrnkymléko
1 hrnekcukr krupice
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do perníku

náplň

1 ksvejce
120 gmáslo
300 gmražený hrášek

podle chuti

1 lžičkachilli koření

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Hrách uvaříme podle návodu na balení, uvařený hrách rozmixujeme a smícháme s roztaveným máslem, vejcem a dobře promícháme. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat lžičku chilli koření. Směs necháme vychladnout a mezitím si připravíme těsto.

Na těsto smícháme polohrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek do perníku a přidáme mléko, vejce a olej. Těsto důkladně promícháme a nalijeme polovinu těsta do máslem vymazaného a nejlépe strouhankou vysypaného plechu. Poté na těsto nalijeme hrachovou náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Perník pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Hrachový perník podáváme studený jako předkrm nebo netradiční chuťovku.
user-icon

autor Dim-Pešek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Indická