Hrachové karbanátky

Tentokráte si připravíme karbanátky z luštěnin. Vegetariáni samozřejmě salám vynechají.


3.1117x
35 min

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory ve slupce a namočíme hrách. Druhý den hrách uvaříme doměkka. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme.

Uvařený hrách scedíme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhané brambory, vejce a salám. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, utřeným česnekem a zahustíme strouhankou podle potřeby.

Z této hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.

Uplácané karbanátky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách.

Horké hrachové karbanátky servírujeme s bramborovou kaší nebo brambory a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachové karbanátky

Zpět na recept