Jak využít jablíčka? Vyzkoušejte můj recept na řezy plněné jablky se sněhem známé jako hraběnčiny řezy. Jsou opravdu výborné!
Hodnocení
4.7
/ 5 (288x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
57x
Ingredience
Podle potřeby
Cukr
Skořice
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Ostatní
Vejce5 ks
Rozinky hrst
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr moučka15 dkg
Polohrubá mouka50 dkg
Hera25 dkg
Jablko 6 ks
Mleté nebo sekané vlašské ořechy hrst
Postup přípravy
Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.
Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.
Nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto. Jablka posypeme skořicí a cukrem.
Sníh z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.
Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme. Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.
no je lepsi to testo strouhat zmrzle z mrazaku,budou to pak rovnomerne kousky,kdyz to neni zmrzle,tak se to vselijak droli.
ciocarlia
varianta pro hraběnky s cukrovkou
Místo 15 dkg cukru 1,5 dkg (15 g) sladidla stevie v prášku. Existuje i varianta stevie s vanilkou. Koláč sice není tak vysoký, protože té hmoty je výrazně méně, ale hraběnka s hrabětem si i tak pochutnali.
ciocarlia
Re: Re: Hraběnčiny řezy
Zkuste dát těsto na půl hodiny do mrazázku a potom ho rovnoměrně nastrouhat na plech. Totééž s částí, která přijde do horní vrstvy.
jita1
Re: Hraběnčiny řezy
Toto těsto je bohužel takové lepivé a křehké, lepší je ho válet přímo na plechu a přes mikrotenový sáček. Možná časem přijdete na jiné fígle :o). Hezký den Iveta
dotaz
Hraběnčiny řezy
Řezy nakonec vypadájí i v celku dobře, poprala jsem se s tím. Nevím, ale co jsem udělala špatně, že se mi těsto tak lepilo, že jsem skoro ani nebyla schopná ho maličko rozválet a dát na plech. Poraďte prosím pro příště :)