Hraběnčiny jablkové řezy

Vynikající moučník z pudinkových jablek a hebkého sněhu.


3.386x
60 min
2×

Ingredience

těsto

4 ksžloutek
2-3 lžícemléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr moučka
400 gpolohrubá mouka
200 gmáslo (nebo hera)

náplň 1

500 gjablko
1 balíčekvanilkový pudink
1 balíčekskořicový cukr

náplň 2

4 ksbílek
100-150 gcukr moučka

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mouku s cukrem a práškem do pečiva prosejeme. Do sypkých surovin přidáme máslo, žloutky a vše zpracujeme v těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Z těsta oddělíme asi jednu třetinu a dáme ji do lednice vychladit.

Plech vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem a zbylé těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Můžeme jej vyválet na plát nebo jej na plech postupně namačkat.

Jalbka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s pudinkovým práškem a skořicovým cukrem. Směs rozložíme na připravený plech vyložený těstem.

Nakonec si připravíme z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, který rozetřeme na jablka. Předehřejeme si troubu na 170 °C. Z lednice vytáhneme odložené těsto a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Nakonec celý moučník posypeme strouhaným těstem.

Plech s moučníkem vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu asi 1/2 hodiny.

Moučník necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Šlehačky není třeba.
user-icon

autor majka1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčiny jablkové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.