Hovězí žebro na tymiánu

Dušené hovězí žebro s tymiánovou omáčkou podáváme jako hlavní chod s glazovanou mrkvičkou a bramborovou kaší.


3.312x
120 min

Ingredience

2 ksvelká cibule
2-3 lžícehladká mouka
800-1000 ghovězí žebro s kostí

podle chuti

sůl
1 lžícehořčice
0.3 lžičkychilli koření
1-2 lžičkysušený tymián
1 lžičkaworcestrová omáčka
0.3 lžičkymletý černý pepř

podle potřeby

600-800 mlhovězí vývar
sádlo nebo olej

Postup přípravy

Maso s kostí očistíme, osolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice s worcestrem a necháme 2 hodiny odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo.

Na sádle opečeme maso ze všech stran, dokud není pěkně růžové. Orestované žebro přendáme do kastrolu a na výpeku usmažíme cibuli dozlatova. Cibuli přendáme k masu a na zbývajícím tuku opražíme mouku na tmavší jíšku. Maso ochutíme tymiánem, vše podlijeme vývarem, řádně promícháme s jíškou a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na porce a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Hovězí žebro na tymiánu servírujeme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí žebro na tymiánu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena