Hovězí v těstíčku

Dušené hovězí maso v těstíčku. Velmi netradiční způsob úpravy však přináší výtečnou chuť a vůni.


4.03x
0

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto. Hladkou mouku promícháme v míse s práškem do pečiva a solí. Přimícháme tuk a trochu vody, třeme, dokud se nevypracuje v těsto. Těsto vyválíme a vyložíme jím dno a stěny teflonového kastrolu. Kousek těsta si odložíme stranou. Maso omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, ledvinky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Všechno obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Na plátky masa klademe ledvinky a žampiony, stočíme do závitků, které klademe na těsto do kastrolu. Poté hovězí v těstíčku zalijeme vývarem a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Okraje dobře přimáčkneme. Přes kastrol položíme alobal a pevně přitiskneme pokličkou. V páře nebo vodní lázni dusíme hovězí v těstíčku asi 4 hodiny.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena