Hovězí roštěná se slaninou

Přírodní plátky roštěné podáváme se směsí slaniny, paprik a okurek. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.


4.429x
35 min
4×

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 kscibule
60 ganglická slanina
0.5 ksčervená paprika
2 kskyselá okurka
2 plátkyhovězí roštěná (minutkový steak)

podle potřeby

olej
masový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Zlehka naklepeme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na stejnoměrné kousky.

Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran. Potom je vyjmeme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku přidáme slaninu, na které zpěníme cibulku a česnek. Potom vložíme nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krátce podusíme, vmícháme nakrájené okurky a vše prohřejeme.

Hovězí roštěnky rozdělíme na talíře a poklademe směsí slaniny se zeleninou. Hovězí roštěnou se slaninou podáváme s opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěná se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.