1 stroužek | česnek | |
0.5 ks | cibule | |
60 g | anglická slanina | |
0.5 ks | paprika červená | |
2 ks | okurky kyselé | |
2 plátky | hovězí roštěná (minutkový steak) | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
masový vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Zlehka naklepeme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran. Potom je vyjmeme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku přidáme slaninu, na které zpěníme cibulku a česnek. Potom vložíme nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krátce podusíme, vmícháme nakrájené okurky a vše prohřejeme. Hovězí roštěnky rozdělíme na talíře a poklademe směsí slaniny se zeleninou. Hovězí roštěnou se slaninou podáváme s opečenými brambory.
Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem
Hovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. FOTORECEPT krok za krokem.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena